Deutsch English

Biznes

Hotel Atol zapewnia nie tylko wypoczynek na najwyższym poziomie - oferuje również możliwość zorganizowania uroczystości okolicznościowych (chrzcin, komunii, urodzin, wesel), konferencji, szkoleń i bankietów. Manager doradzi i skoordynuje organizację imprezy, kuchnia przygotuje wykwintne menu, a zespół kelnerów zadba o profesjonalną obsługę.
Przygotowaliśmy kilka prozpozycji menu, aby sprostać zróżnicowanym oczekiwaniom Klientów.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
 
 I Menu bankietowe


1. Wariant Srebrny:
Zupa + danie główne + przekąski zimne = 85 zł/os.
Zupa – do wyboru jedna dla wszystkich gości:
•    Rosół królewski z makaronem
•    Krem z brokułów
•    Zupa cebulowa
Danie główne – do wyboru jedno dla wszystkich gości:
•    Polędwica wieprzowa w sosie leśnym podawana z pieczonymi ziemniakami i zestawem surówek
•    Szynka wieprzowa w sosie chrzanowym podawana z pieczonymi ziemniakami i zestawem surówek
•    Filet z kurczaka w sosie gorgonzola podawany z pieczonymi ziemniakami i zestawem surówek
•    Pulpeciki rybne w sosie pomidorowym podawane z gotowanymi ziemniakami i zestawem surówek
Przekąski zimne – 7 rodzajów do wyboru w zestawie z pieczywem:
•    Jajka faszerowane szynką i pieczarkami
•    Śledź na 3 sposoby – w oleju, śmietanie i po kaszubsku
•    Deska serów
•    Półmisek wędlin (4 rodzaje)
•    Ryba po grecku
•    Schab w galarecie
•    Sałatka grecka
•    Sałatka jarzynowa
•    Sałatka z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i papryką
•    Sałatka ziemniaczana
•    Sałatka curry z kapusty pekińskiej i kukurydzy
•    Sałatka brokułowa
Deser po obiedzie + 10 zł/os. – do wyboru jeden dla wszystkich gości:
•    Lody waniliowe z bitą śmietaną i polewą
•    Kompozycja owocowa z miętą
•    Szarlotka na gorąco z bitą śmietaną
Przekąska gorąca podana wieloporcjowo + 10 zł/os. – do wyboru jedna dla wszystkich gości:
•    Gulasz zbójnicki
•    Barszcz z krokietem
•    Babka ziemniaczana
Bufet słodki (wybór ciast) z kawą i herbatą + 10 zł/os.
Napoje w cenie:
•    Sok owocowy
•    Woda niegazowana
Alkohol:
•    Wódka Luksusowa 0,5l – 50zł
•    Wino białe lub czerwone 0,7l – 40zł
Dodatkowo polecamy:
•    Stół wiejski -  kaszanka, salceson, kabanosy, pasztet, kiełbasa spod strzechy, smalec własnej roboty, ogórki kiszone, chleb wiejski. Cena zestawu 1300 zł.
Wynajem sali – 1000 zł za 8 godzin.
Serwis – 10% wartości usług gastronomicznych, jednak nie mniej niż 1000 zł.
 
 
Podane ceny są cenami brutto i zawierają podatek VAT. Ewentualne rabaty nie sumują się.
 
 
2. Wariant Złoty:
Zupa + danie główne + przekąski zimne = 100 zł/os.
Zupa – do wyboru jedna dla wszystkich gości:
•    Rosół królewski z makaronem
•    Krem z brokułów
•    Zupa cebulowa
•    Żurek z jajkiem
•    Krem z pieczarek
Danie główne – do wyboru jedno dla wszystkich gości:
•    Polędwica wieprzowa w sosie leśnym podawana z pieczonymi ziemniakami i zestawem surówek
•    Pierś indycza z pieczonymi morelami podawana z ryżem i gotowanymi warzywami
•    Pieczeń wołowa w ciemnym piwnym sosie podawana z pieczonymi ziemniakami i zestawem surówek
•    Filet z pangi w sosie czosnkowym podawany z pieczonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami
Przekąski zimne – 7 rodzajów do wyboru w zestawie z pieczywem:
•    Jajka faszerowane szynką i pieczarkami
•    Śledź na 3 sposoby – w oleju, śmietanie i po kaszubsku
•    Deska serów
•    Półmisek wędlin (4 rodzaje)
•    Ryba po grecku
•    Schab w galarecie
•    Sałatka grecka
•    Sałatka jarzynowa
•    Sałatka z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i papryką
•    Sałatka ziemniaczana
•    Sałatka curry z kapusty pekińskiej i kukurydzy
•    Sałatka brokułowi
•    Befsztyk tatarski wołowy
•    Melon zawijany w szynce dojrzewającej
•    Łosoś wędzony w sosie czosnkowym
•    Sałatka śledziowa
•    Sałatka caprese
Deser po obiedzie + 12 zł/os. – do wyboru jeden dla wszystkich gości:
•    Lody waniliowe z owocami, bitą śmietaną i polewą
•    Mus z owoców sezonowych z bitą śmietaną i owocami
•    Sernik na gorąco z wiśniami
Przekąska gorąca podana wieloporcjowo + 12 zł/os. – do wyboru jedna dla wszystkich gości:
•    Flaki staropolskie
•    Barszcz z krokietem
•    Bigos myśliwski
Bufet słodki (wybór ciast) z kawą i herbatą + 10 zł/os.
Napoje w cenie:
•    Sok owocowy
•    Woda niegazowana
Alkohol:
•    Wódka Luksusowa 0,5l – 50zł
•    Wino białe lub czerwone 0,7l – 40zł
Dodatkowo polecamy:
•    Stół wiejski -  kaszanka, salceson, kabanosy, pasztet, kiełbasa spod strzechy, smalec własnej roboty, ogórki kiszone, chleb wiejski. Cena zestawu 1300 zł.
Wynajem sali – 1000 zł za 8 godzin.
Serwis – 10% wartości usług gastronomicznych, jednak nie mniej niż 1000 zł.
 
 
Podane ceny są cenami brutto i zawierają podatek VAT. Ewentualne rabaty nie sumują się.
 
 
3. Wariant Diamentowy:
Zupa + danie główne + przekąski zimne = 130 zł/os.
Zupa – do wyboru jedna dla wszystkich gości:
•    Rosół królewski z makaronem
•    Krem z pomidorów
•    Zupa cebulowa
•    Zupa rybna
•    Zupa gulaszowa ostra
Danie główne – do wyboru jedno dla wszystkich gości:
•    Łosoś grillowany z sosem maślano-cytrynowym podawany z ryżem i zestawem surówek
•    Sakiewki ze schabu ze szpinakiem i serem feta podawane z pieczonymi ziemniakami i zestawem surówek
•    Kaczka z jabłkiem w żurawinie podawana z pieczonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami
•    Zrazy wołowe zawijane w sosie podawane z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
Przekąski zimne – 7 rodzajów do wyboru w zestawie z pieczywem:
•    Jajka faszerowane szynką i pieczarkami
•    Śledź na 3 sposoby – w oleju, śmietanie i po kaszubsku
•    Deska serów
•    Półmisek wędlin (4 rodzaje)
•    Ryba po grecku
•    Schab w galarecie
•    Sałatka grecka
•    Sałatka jarzynowa
•    Sałatka z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i papryką
•    Sałatka ziemniaczana
•    Sałatka curry z kapusty pekińskiej i kukurydzy
•    Sałatka brokułowa
•    Sałatka surimi
•    Sałatka z owocami morza
•    Befsztyk tatarski wołowy
•    Melon zawijany w szynce dojrzewającej
•    Łosoś wędzony w sosie czosnkowym
•    Sałatka śledziowa
•    Sałatka caprese
•    Befsztyk tatarski z łososia wędzonego
•    Carpaccio na bucoli
•    Galantyna z kaczki
Deser po obiedzie + 15 zł/os. – do wyboru jeden dla wszystkich gości:
•    Lody waniliowe z owocami, bitą śmietaną i polewą
•    Mus owocowy z owoców sezonowych z bitą śmietaną i owocami
•    Sernik na gorąco z wiśniami
•    Naleśnik z gałką loda i bitą śmietaną
Przekąska gorąca podana wieloporcjowo + 15 zł/os. – do wyboru jedna dla wszystkich gości:
•    Flaki staropolskie
•    Barszcz z krokietem
•    Bigos myśliwski
•    Boeuf Strogonoff
•    Kawałki kurczaka w sezamie i migdałach
Bufet słodki (wybór ciast) z kawą i herbatą + 10 zł/os.
Napoje w cenie:
•    Sok owocowy
•    Woda niegazowana
Alkohol:
•    Wódka Luksusowa 0,5l – 50zł
•    Wino białe lub czerwone 0,7l – 40zł
Dodatkowo polecamy:
•    Stół wiejski -  kaszanka, salceson, kabanosy, pasztet, kiełbasa spod strzechy, smalec własnej roboty, ogórki kiszone, chleb wiejski. Cena zestawu 1300 zł.
Wynajem sali – 1000 zł za 8 godzin.
Serwis – 10% wartości usług gastronomicznych, jednak nie mniej niż 1000 zł.
 
 
Podane ceny są cenami brutto i zawierają podatek VAT. Ewentualne rabaty nie sumują się.
 
 
II Oferta konferecyjna
Przerwa kawowa – 25 zł/os.
•    Kawa
•    Herbata
•    Soki owocowe
•    Woda niegazowana
•    Drobne ciasteczka
Wynajem sali – 1000 zł za 8 godzin.
•    Ustawienie stołów i krzeseł według preferencji Klienta
•    Rzutnik i ekran
•    Tablica
•    Flamastry
Uwaga: sala pozbawiona jest dostępu do internetu.
 
 
Podane ceny są cenami brutto i zawierają podatek VAT. Ewentualne rabaty nie sumują się.